Borjúpörkölt
hozzávalók:
-
60-80 skg borjúlapocka és csülök vegyesen
-
2 evőkanál olaj vagy zsír
-
1 fej hagyma
-
1 zöldparika
-
1 kanál paradicsompüré vagy 1dl paradicsomlé
-
édes pirospaprika
-
só
Elkészítés:
A borjúpörköltnek vegyesen puha és porcogós részeket válasszunk mert így lesz jó tartalmas leve. A hagymát megreszeljük, a zsiradékban világossárgára pirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst,a paprikát, sót pár percig alaposan forgatjuk azután hozzáöntjük a paradicsompürét és befedve pároljuk. Alig kell vizet önteni alá, mert nagy a hús víztartalma és saját levében is megpuhul. Ízesítésként hozzáadjuk a zöldpaprikát ( télen lecsót vagy csöves paprikát ). Főzés közben a fedőt ne nagyon emelgessük. Csendesen főzzük, csak így lesz a leve szép tiszta. Ha zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alája, de nem hosszú lével tálaljuk. Galuskát vagy tarhonyát adunk hozzá.
|