Sült kacsamell pálinkás zselével
Hozzávalók:
-
3 db kacsamell
-
1 kupica pálinka
-
félcsomag zselatin
-
fűszer
-
kevés víz
Elkészítés:
A kacsamelleket szépen a börőkön bevagdossuk bedörzsöljük fűszerkeverékkel úgy hogy a bőrére ne kerüljön. A tepsíbe téve alá öntünk vízet hogy a hús párolódjon lefedjük alufóliával. Ha megpuhult a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük. Ügyesen lefejtjük a csontjáról és hagyjuk kihülni. Elkészitjük a zselét. A zselatint kevés hideg vízzel simára elkeverjük. A pálinkát egy kupica vízzel felmelegitjük és hozzá kavarjuk a zselatinhoz. A kihült kacsamelleket ezzel átfényezzük. Vegyes befőttel hidegen tálaljuk. Szépen lehet szeletelni.