Szűzérmék zöldséggel
Hozzávalók:
-
60 dkg szűzpecsenye
-
30 dkg cukkini
-
30 dkg padlizsán
-
10 dkg vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg paradicsom
-
3 ek. étolaj
-
1 dl fehérbor
-
só, bors, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon készre sütjük. Ha elkészült, beletesszük egy tűzálló tálba. A zöldségeket egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajban félig megpároljuk, majd hozzáöntjük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük a fehérborral. A zöldfűszereket finomra vágjuk, a zöldségekre szórjuk. Készre pároljuk. Tálaláskor a hús mellé halmozzuk.
|