Gombapörkölt
Hozzávalók:
-
80 dkg sampiongomba
-
6 dkg zsír
-
2 zöldpaprika
-
2 friss paradicsom
-
só
-
hagyma
-
pirospaprika
Elkészítés:
A zsírban 1 kis fej apróra vágott hagymát megpirítjuk 1 dkg pirospaprika. Elkeverjük és 1 dl vízzel felengedjük zsírjára pirítjuk.Ekkor beletesszük a feldarabolt gombát, megsózzuk és időnként megkeverve erős túzön 3-4 percig pirítjuk. Most ráaprítjuk a zöldpaprikát és a friss paradicsomot. utánaízesitjük. és mérsékelt tűzön, fedővel lefedve kb 8-10 perc alatt készre pároljuk. Azonnal tálaljuk- galuska, tarhonya , petrezselymes burgonya vagy párolt rizs köretet adunk mellé. Jól illik hozzá a fejes saláta is.