Pörköltfelfújt
Hozzávalók:
-
35 dkg maradék csirkepörkölt
-
2 db zsömle
-
3 db tojás
-
30 dkg mélyhűtött vegyes zölség ( Mexikói keverék )
-
5 dkg light margarin
-
1 dl tej
-
petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
A csontról leszedjük a húst és tejben áztatott zsömlékkel, 3 dkg margarinnal együtt megdaráljuk. A zöldséget körülbelül 3 percig főzzük, leszűrjük és lehűtjük. A tojások sárgáját, meg a zöldséget az apróra vágott petrezselyemmel és a darált hússal összekeverjük, fűszerezzük. Végül a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Cipót formálunk belőle, a 2 dkg margarinnal kikent tűzálló tálba ültetjük, és forró sütőbe toljuk. Salátával kináljuk.
|